Tarieven/kosten
Als maatschappelijke kinderopvang streven wij naar betaalbare kinderopvang van hoge kwaliteit.
De kosten voor opvang verschillen per gezin. De meeste gezinnen hebben recht op Kinder opvangtoeslag (KOT). Hoeveel betaal je dan aan opvang? Dat berekent de Belastingdienst op basis van het aantal opvanguren per maand, uurtarief opvang en het gezinsinkomen.
Onze kinderopvang tarieven
Onze tarieven 2025 staan hieronder overzichtelijk per opvangsoort. In dit tarief zijn luiers, verzorgingsproducten, warme maaltijd, fruit en gezonde tussendoortjes inbegrepen.
Voor een indicatie van de hoogte van jouw netto-kosten voor kinderopvang kun je via de rekentool hieronder een proefberekening maken.
Kinderdagverblijf
Het standaard pakket is de oplossing voor regelmatige opvang.
- Opvang tussen 07.30 – 18.30 uur
- Opvang op vaste, hele dagen, gedurende 52 weken per jaar
- Warme lunch inbegrepen
- 1 gratis kadodag per kalenderjaar extra
- Extra opvangdagen buiten het contract
Peuteropvang
Het standaard pakket is de oplossing voor regelmatige opvang.
- Wisselende openingstijden per locatie
- Opvang op vaste dagen, gedurende 40 weken per jaar
- Warme lunch inbegrepen
- Extra opvangdagen buiten het contract
Het standaard pakket is de oplossing voor regelmatige opvang.
- Wisselende openingstijden per locatie
- Opvang op vaste dagdelen, gedurende 40 weken per jaar
- Extra opvangdagen buiten het contract
Buitenschoolse opvang
Het standaard pakket is de oplossing voor regelmatige opvang.
- Opvang van sluiting school tot 18.30 uur
- Opvang op vaste dagen, gedurende 52 weken per jaar, inclusief studiedagen basisschool die vallen op een contractdag
- Vakantieweken van 07.30-18.30 uur
- Studiedagen van 07.30-18.30 uur
- Extra opvangdagen buiten het contract
Het flex pakket is de oplossing voor onregelmatige opvang.
- Opvang van sluiting school tot 18.30 uur
- Opvang op vaste, hele dagen tijdens even of oneven weken
- Incidentele opvang
- Opvang op halve dagen op woensdag en/of vrijdag alleen tijdens schoolweken
Veelgestelde vragen over
onze tarieven
Met deze rekentool kun je berekenen wat onze kinderopvang je globaal netto per maand kost. Let op, netto kinderopvanglasten zijn afhankelijk van de persoonlijke omstandigheden van de aanvrager(s). De uitkomst van de berekeningen van de rekenhulp zijn indicatief, je kunt hier géén rechten en/of aanspraken aan ontlenen.
Je betaalt de kinderopvang per maand vooraf aan Vlietkinderen via een automatische incasso.
Als jij en jouw partner werken of studeren of een traject of een inburgeringscursus volgen bij een gecertificeerde instelling kun je kinderopvangtoeslag aanvragen. De exacte voorwaarden om in aanmerking te komen voor kinderopvangtoeslag lees je op www.belastingdienst.nl/toeslagen. Tevens kun je hier inloggen met jouw DigiD om de aanvraag in te dienen.
Kinderopvangtoeslag vraag je aan via de Belastingdienst. Klik op de link voor meer informatie van de Belastingdienst over kinderopvangtoeslag.
Je kunt kinderopvangtoeslag aanvragen voor kinderdagopvang (KDV), peuterspeelzaal / peuteropvang (PSZ/PO), buitenschoolse opvang (BSO) en voorschoolse opvang (VSO).
Voor kinderdagverblijf (KDV) kun je aanspraak maken op kinderopvangtoeslag tot maximaal 140% van de gewerkte uren van de minst werkende partner. Voor buitenschoolse opvang (BSO) geldt deze aanspraak tot maximaal 70% van de gewerkte uren van de minst werkende partner.
Ben je ZZP-er, student of invalkracht dan volgt er een controle achteraf door de Belastingdienst van de afgenomen uren. Je moet kunnen aantonen dat de afgenomen uren kinderopvangtoeslag nodig zijn geweest voor jouw werkzaamheden dan wel studie.
Alle informatie rond kinderopvangtoeslag vind je op de webpagina's van de belastingdienst.
Bij de BSO overeenkomst wordt voor iedere afgenomen dag hetzelfde maandtarief in rekening gebracht, ongeacht welke dag van de week dit betreft. Buitenschoolse opvang kost net zoveel in de schoolvakanties als tijdens schoolweken.
Wij baseren onze facturatie op een 'gemiddeld aantal uren-systematiek'. Dit houdt in dat wij het gemiddelde aantal uren naschoolse opvang en vakantie opvang op jaarbasis bij elkaar optellen en in 12 gelijke, maandelijkse termijnen bij je in rekening brengen.
Per afgenomen contractdag berekenen wij 26 uur per maand, ongeacht of het een lange of korte maand is, of er wel of geen vakantie in die maand valt, en ongeacht welke dag het betreft.
Wanneer je vragen hebt over de berekeningsfactor, neem dan contact op met klantenservice.
Je hebt nog drie maanden recht op kinderopvangtoeslag vanaf het moment dat je zonder werk bent. Zie voor meer informatie de website van de Belastingdienst klik hier.